Torsdag presenterte hun «Eventyr fra jordens hjerte», som er første bok i et verk på tre bind. Boken er en samling av eventyr fra hele verden.

Prinsessen tar eventyr på største alvor, og mener både barn og voksne har mye å hente fra folkefortellingene.

– Eventyr har vært en stor inspirasjonskilde for meg. De har inspirert meg til å virkelig tørre å være nysgjerrig i livet, til å gå min egen vei og tørre å være den jeg er, sa hun.

– En gave

Som hovedredaktør for verket har hun måttet lese stabler på stabler med eventyr.

– Det har vært en gave. Jeg vokste opp med å bli lest for, hver kveld. Men det er helt annerledes å lese historiene som voksen, man opplever det på en ny måte, sa hun.

Prinsessen ville helst snakke om gleden over eventyr under lanseringen torsdag. Kritikken som har kommet fra NRK-programleder Pål Bang-Hansen, om at forlaget ikke hadde hentet inn tillatelse til å bruke tekster som var oversatt av hans far, ville hun ikke kommentere.

– Det er det forlaget som må svare på. Jeg har ingenting med rettigheter å gjøre, sa hun

På turné

I slutten av oktober skal prinsessen ut på lanseringsturné. I løpet av to måneder skal hun besøke ti byer over hele lsandet. Sammen med den iranske fortelleren Amir Mirzai skal hun framføre en eventyrlig forestilling for både store og små. I tillegg stiller hun opp for å skrive autografer til bokkjøperne.

Bind nummer to og tre i serien kommer i henholdsvis april og oktober neste år. Bazar forlag skriver at samarbeidet har resultert i 200 folkeeventyr fra mer enn 100 land.

REDAKTØR: Prinsesse Märtha Louise er hovedredaktør for boken «Eventyr fra jordens hjerte», som ble presentert på Litteraturhuset i Oslo torsdag kveld.
KYRRE LIEN