Det lyste mildt sagt av øynene til de fem barna til «Mr. Chelski» da de kom ned igjen fra fjellet, etter å ha kjørt hundespann på Folgefonna i Jondal i går.

— Det var kjempegøy. Det var en del tåke, men en fantastisk opplevelse, sa Anna, den eldste datteren til Chelsea-eier Roman Abramovitsj til BT.

Også svigermor så svært godt fornøyd ut.

— Vi liker Norge veldig godt, sa hun.

Hovedpersonen selv, Chelsea-eier Roman Abramovitsj dukket ikke opp. Han valgte å bli igjen på sitt 800 millioners-glis «Pelorus», som lå i Mauranger i går.

Det var ikke mange sekundene BT fikk lov å snakke med barna etter de hadde vært på hundekjøringen. De ble geleidet rett bort i privathelikopteret som sto og ventet på dem på parkeringsplassen.

14 sibirske huskyer ventet

Det var for to uker siden at hundekjører Svein Mjåtvedt fikk bestillingen fra milliardærfamilien. Tidspunktet for kjøringen skulle være tirsdag klokken 12.00. Tidspunktet kom, og familien dukket ikke opp. Nye tidspunkt ble gitt hele tiden. Da hele tirsdagen hadde gått, og «Mr. Chelski» ikke hadde dukket opp, fikk Mjåtvedt en ny telefon:

— Han likte Hardanger så godt, at han blir her en dag ekstra. De kommer i morgen i stedet, i 10-tiden, var beskjeden fra rederiet.

En ny dag kom, og tidspunktet ble skiftet hele fem ganger før milliardærfamilien endelig dukket opp i 14.30-tiden. Da hadde fjorten sibirske huskyer stått klare i snøen på fjellet i nesten to dager, og ventet på den rike sibireren.

«Alle» trodde at også hovedpersonen selv, Roman Abramovitsj, skulle komme ut av helikopteret som landet på parkeringsplassen på Folgefonna. Men ut kom i stedet de fem barna hans, svigermor, en privatfotograf og to piloter.

Utslitt etter to dager

Etter en vellykket hundekjøring i tett tåke forsvant det celebre besøket med helikopteret igjen.

Hundeeier Mjåland sto tilbake - helt utslitt.

— Ja, nå er jeg utslitt og lettet. Det var noen herlige unger, og jeg så at de fikk en opplevelse for livet. Men jeg er veldig sliten nå. Jeg har gått så spent hele tiden, og all den forskyvningen i tid har tatt på. Synd at ikke Mr. Abramovitsj og konen også kom, sier Mjåland.

Men fortjenesten ble god. 6000 kroner pr. dag er prislappen på bookingen. Noe som mildt sagt er småpenger for en mann som er god for cirka 100 milliarder kroner.

I går kveld dro yachten, som visstnok skal ha en marsjfart på 18 knop, fra Mauranger. Noen barn fra Rogaland som var på ferie i Mauranger fikk være med på en liten kjøretur sammen med barna til Chelsea-eieren i går i luksusyachtens lettbåt. Da hadde barna hans sagt at de skulle være i Hardanger i en uke. Andre rykter sier at yachten nå er på vei til Lillesand.

Det er få som har fått sett hovedpersonen selv, men tirsdag på dagtid skal han ha spist ostekake og drukket kaffe på en kafé i Jondal sammen med resten av familien, og tirsdag kveld skal han ha tatt seg en spasertur i Mauranger.

— Han gikk rundt her helt anonymt, sier Oddny Jørgensen, innehaver av Mauranger kro og vertshus, som for øvrig fikk vinflaske, caps og t-skjorte som takk for god hjelp. Hun hadde ordnet med guide og bredtur for familien Abramovitsj. Noe som ble avlyst på grunn av dårlig vær.

MR. CHELSKI: Chelsea-eier Roman Abramovitsj sa han skulle komme, men dukket aldri opp på Folgefonna i går.<p/>VEGAR VALDE (foto)
BIKINIBABE: Været var kanskje det som holdt Roman Abramovitsj borte fra Folgefonna? Men fire grader i luften hindret ikke Toril Enger (21) fra Oslo i å stå på telemark i bikini i går.
VENTET OG VENTET: Hundekjører Svein Mjåtvedt startet i sommer med organisert hundekjøring på Folgefonna i Jondal. Det er det eneste stedet i Norge hvor det tilbys hundekjøring om sommeren. I de to siste dagene har han ventet på Chelsea-eieren. Da det helet i går var ferdig var han utslitt av all ventingen. <p/>VEGAR VALDE (foto)
SVIGERMOR OG BARNA: - En fantastisk opplevelse. Det var mye tåke, men kjempegøy allikevel, sier Anna, den eldste datteren til Chelsea-eier og mangemilliardær Roman Abramovitsj, etter å ha kjørt hundespann på Folgefonna i Jondal i går. Hovedpersonen selv dukket ikke opp, og slappet i stedet av på sin 800-millioners-yacht, som i går lå i Mauranger.