• Jeg gir alltid til TV-aksjonen. Men det hender jeg sier nei til loddselgere som samler inn penger til lokale formål. Av og det blir det rett og slett for mye.

Bjørg Eithun i Dag Hammarskjölds vei nr. 11 tok godt imot Karina Eltvik og Benedicte Frøland da de ringte på for TV-aksjonen tidlig i går ettermiddag.

Etter en treg start ble endelig den første seddelen presset ned i innsamlingsbøssen. Innsamlingsdagen var en av disse oktobersøndagene da folk med full rett gjør alt annet enn å sitte inne og vente på at noen ringer på døren.

Stille bak dørene

Også Bjørg Eithun var sportslig kledd da hun åpnet døren for Karina og Benedicte.

— Jeg har allerede vært ute. Jeg visste om TV-aksjonen, men jeg må innrømme at i dag hadde jeg glemt den.

Da Karina og Benedicte ringte på hadde de bak seg 15-20 mislykkede forsøk i lavblokkene langs Dag Hammarskjölds vei. Tre-fire åpnet døren, og noen mynter hadde funnet veien ned i bøssene. Men hos de fleste var det stille. Enten fordi folk rett og slett var ute, eller kanskje noen kikket i gluggen, og forble musestille da de så innsamlingsbøssene. Men de fikk i hvert fall en klistrelapp på døren som fortalte om aksjonen, og hvor de kunne sende penger.

For få bøssebærere

I tillegg slet den lokale aksjonsledelsen en del med å samle sammen nok bøssebærere.

— Bare i Fyllingsdalen hadde vi bruk for rundt 300 innsamlere, sier Torfinn Wang til Bergens Tidende.

Karina Eltvik og Benedicte Frøland, som går på Ortun skole, forteller til BT at de meldte seg da folk fra TV-aksjonen kom til skolen for å verve innsamlere før helgen.