Det var den drepte kvinnens norske kjæreste som hadde tatt initiativ til forsoningsmøtet mellom den drepte kvinnen og hennes familie, skriver Dagbladet. Det var på vei ut fra dette møtet på Bygland skule onsdag ettermiddag at hun ble stukket ned og drept av sin 38 år gamle eksmann.

En av 31-åringens nærmeste venninner forteller til avisen at hun ba henne innstendig om ikke å gå på møtet. «Da blir du drept», sa venninnen.

– Levde i frykt

Venninnen forteller at hun lenge har fryktet hva den nå drapssiktede 38-åringen kunne gjøre og advarte venninnen mot å møte eksmannen.

– Vi har hele tiden ventet på at noe ville skje med henne. Da vi hørte om drapet, skjønte vi med en gang hvem som hadde gjort det. Jeg begriper ikke at ingen gjorde noe før det gikk så langt. Hun levde et liv i frykt, og hadde det ikke bra, sier venninnen.

Kvinnen døde ifølge VG av massivt blodtap som følge av flere knivstikk mot overkroppen. Politiet kom fram til åstedet på skoleplassen etter at kvinnens voldsalarm ble utløst. Voldsalarmen hadde hun hatt etter at mannen i fjor høst framsatte svært alvorlige drapstrusler mot henne.

Politiet skal nå forsøke å finne ut om møtet på Bygland skule var første gang kvinnens eksmann og hennes nye kjæreste møttes. Den 47 år gamle kjæresten er lærer ved skolen.

Sønnen siktet

Det irakiske paret kom til den lille bygda Bygland i Setesdal i Aust-Agder for sju-åtte år siden, men ble ifølge Dagbladet skilt i 2004. Først for et halvt år siden flyttet de fra hverandre.

De har fire barn sammen i alderen 4 til 16 år. Alle barna var ifølge Fædrelandsvennen vitne til at moren ble knivstukket og drept. Torsdag ble også den 16 år gamle sønnen siktet for medvirkning til drapet.

Politiet har ifølge VG beslaglagt to kniver på åstedet og stiller seg spørsmålet om hvorfor far og sønn bar kniv til forsoningsmøtet på skolen.

16-åringen satt i avhør torsdag ettermiddag. Verken politiet eller guttens forsvarer Alf Tore Nilsen ønsker å si noe om hvordan gutten stiller seg til siktelsen. Han nekter imidlertid straffskyld, skriver VG.

– Kastet pulverapparat

Ifølge Dagbladet kastet 16-åringen for en stund tilbake et brannslukningsapparat mot moren etter en krangel. Hun ble truffet i ansiktet og fikk tydelige skader.

Politiet vil fredag ta stilling til om 16-åringen skal framstilles for varetektsfengsling, noe guttens forsvarer regner med at gutten vil motsette seg.

Faren vil bli framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett fredag klokka 12.30.

38-åringens sjef på plastposefabrikken i kommunen, sier til VG at mannen uttrykte stor frustrasjon over at han ikke lenger bodde sammen med kona og alle barna. Mens kona hadde omsorgen for de to yngste barna, bodde de to eldste sammen med faren.

Drapstrusler

Så langt gikk 38-åringen at han flere ganger sa til sin sjef at han skulle drepe ekskona, som hadde konvertert til kristendommen og ville leve et norsk liv.

38-åringens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, sier 38-åringen angrer det han har gjort.

– Han angrer, og er spesielt opptatt av barna, sier Johnsen til VG.