Sørum døde klokken 3 natt til søndag etter lang tids sykdom, opplyser familien til NTB.

Kiki Sørum var en av Norges mest kjente motepersonligheter. Den posisjonen oppnådde hun blant annet som moteredaktør i Hjemmet og som sjefredaktør i Nicole, som forfatter av mer enn tjue moterelaterte bøker, og ikke minst som ekspertkommentator i VG, Se og Hør og Dagbladet.

Hun var flere ganger juryformann i diverse «best kledd»-kåringer. Sørum hadde dessuten det formelle i orden, med studier i mote og søm i Paris.

Grand lady

Kiki Sørum likte på ingen måte å snakke om sin egen alder. Faktisk fikk hun strøket aldershenvisningen da Norges første kjendisleksikon ble gitt ut for et par år siden. Men da hun rundet 70 i januar i år, var det ingen vei utenom.

I den forbindelse skrev designeren Baron von Bulldog på sin egen moteblogg en uforbeholden hyllest til kvinnen han omtalte som «The grand lady of fashion».

Baronen, som egentlig heter Kjell Nordström, slår fast i bloggen at Sørum har vært hans mentor og inspirator.

Ordner

Sørum startet journalistkarrieren allerede som 16-åring, da hun ifølge sine egne hjemmesider startet Norges første tenåringssider «Kiki og Eivind» i Illustrert Familieblad. Sørum ble kåret til årets frilanser av Norsk Journalistlag i 2003.

Det som kanskje er mindre kjent, er at Sørum også var innehaver av flere høythengende ordener, ikke minst den franske Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres fra 2003 og kommandør av Finlands løves orden fra 2005.

I et intervju med VG i 2007 sa Sørum at ordenene hadde hun fått for sin innsats for mote, og hun la til med en latter:

– Jeg er kanskje bedre kjent i New York, Paris og Rio enn jeg er i Oslo.

Film og klær

Blant Sørums mest kjente bøker er «Hollywood i moten» fra 1986, som gjenspeiler hennes interesser for og kunnskap om både mote og film.

Andre titler som ifølge nettleksikonet Wikipedia er verdt å nevne, er «Klokt om klær», «Kle deg magisk» og «1001 knapp».

Sørum spilte seg selv i filmen «Buddy» som kom ut i 2003.

Kiki Sørums egentlige fornavn var Anne Christine.

K&U