Vi så det etter Orderud-drapene. Vi så det etter 11/9. Og vi ser det nå, etter kunstkuppet i Oslo søndag. Tragiske og dramatiske hendelser får frem komikerne i noen hver. Og det skal nå sies — alt er langt fra like morsomt.

«Pent brukt»

På finn.no var det en stund i dag mulig å kjøpe det stjålne «Skrik»-maleriet. «Pent brukt», het det om et av verdens mest kjente kunstverk. Og den angivelige eier var i det rause slaget - maleriet skulle gis bort.

Annonsen er nå fjernet fra nettsiden til finn.no. På ebay.co.uk kan handlekåte imidlertid fremdeles by på en «Skrik»-variant. Foreløpig har den muntre budrunden stoppet på 10 millioner pund!

Det er for øvrig ikke første gang finn.no brukes som markedsplass for kuriositeter. Flere fortvilte fotball- og hockeyfans har tidligere forsøkt å selge spillere de mente var ubrukelige.

«Ikke helt i lodd»

Også her i Bergen har spøkefuglene begynt å kvitre. Bergensavisen skriver i dag om en «Skrik»-kopi som dukket opp på Fotballpuben i går.

— En mann dukket opp og skulle auksjonere bildet bort, forteller Geir Atle Fjeldsbø ved det populære vannhullet.

Mannen beskrives for øvrig av gjestene som «ikke helt i lodd».

Samtidig er de uunngåelige sms-vitsene begynt å florere.

«Vil gjerne selge to litt eldre malerier. Maleri 1: Pen toppløs dame m. glorie. Maleri 2: Skrikende, hysterisk dame på bro. God pris ved rask handel», lyder et eksempel bt.no har fått i hus.

FAKSIMILE: Ebay.co.uk i dag.
FAKSIMILE: Finn.no i dag.