Politiet i Vestfold bekreftet tirsdag at det var den 20 år gamle Monica Mørch Røysland som omkom i den voldsomme brannen i en bygård i Holmestrand natt til søndag.

Tønsberg tingrett avsa tirsdag en kjennelse som innebærer fire ukers varetekt med brev— og besøkskontroll og to uker med forbud mot aviser og kringkasting.

— Vi er fornøyd med kjennelsen. Vi har fått rettens medhold i det meste vi ba om, sier politiadvokat Rina Stokke i Vestfold politidistrikt til NTB.

- Tynne bevis

29-åringens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle, mener bevisene ikke var sterke nok til varetektsfengsling.

— Jeg mener det er svært tynne bevis i saken. Det er svært lite som kan knytte min klient til saken, sier Hasle til NTB.

— Det eneste politiet har som kan peke i retning av ham er noen vitneavhør, sier han.

29-åringen tok betenkningstid om han vil påkjære kjennelsen.

— Han synes det er tungt, men tar det med fatning. Han har vært gjennom to avhør, og fastholder at han ikke har noe med dette å gjøre, sier Hasle.

Leter etter arnested

Det er foreløpig ingen tekniske bevis som politiet kan knytte den siktede til brannen. Siktelsen mot ham er basert på vitneobservasjoner.

– Vi har hele tiden sagt at vi mener det er skjellig grunn til mistanke, og konstaterer at det er også noe retten finner, sier politiadvokat Rina Stokke.

– Vi har foreløpig vitnebevis, men jobber med å få noe mer. Teknikerne arbeider fortsatt på åstedet. Trolig blir de ferdige i løpet av dagen tirsdag, sier hun.

Åstedsgranskerne har blant annet jobbet med å finne arnestedet.

– De har foreløpig ikke konkludert, sier Stokke. Hun vil ikke kommentere spekulasjonene om at brannen skal ha startet i en bil som sto parkert utenfor bygningen.

Nye vitner avhørt

Deler av Holmestrand sentrum er fortsatt stengt, men man har nå startet riving av deler av bygningen som en del av etterforskningen.

Politiet fortsetter også å avhøre vitner for å danne seg et bilde av hva som skjedde da det brøt ut brann i bygningen i 5-tiden søndag.

– Det pågår avhør av vitner som er sentrale i saken. Vi har tirsdag også snakket med nye vitner som ikke tidligere er avhørt, sier Stokke.