Mor (38), datter (6) og bestemor (74) ble lørdag ettermiddag funnet omkommet etter hyttebrannen på Ask ved Hønefoss.

Det vil bli foretatt obduksjon og rettsmedisinske undersøkelser før de tre vil bli identifisert.

– Vi kan ikke si noe om identiteten til de omkomne. Men det var tre personer som var savnet etter brannen, og vi har funnet tre omkomne, sier operasjonsleder ved Nordre Buskerud politidistrikt, Jon Onshus.

Familiefaren (42) og sønnen (9) reddet seg ut av hytta som sto i full fyr da brannvesen, ambulanser og politiet kom fram til hytta på Ask på Ringerike, vel 7 kilometer fra Hønefoss.

Dramatisk

– Familiefaren måtte knuse et vindu for å komme seg ut av den overtente hytta. Dette har sikkert vært kjempedramatisk – særlig for 9-åringen, sier Arne Erik Håkonsen, politioverbetjent ved Nordre Buskerud politidistrikt.

Den 42 år gamle familiefaren ble sendt med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus med alvorlige brannskader, mens sønnen ble sendt til Ringerike sykehus med lettere skader.

– Vi ser ikke bort ifra at mannen har forsøkt å ta seg inn igjen i hytta for å redde resten av familien sin, men dette er ikke verifisert, sier Tvenge.

9-åringen ble først tatt hånd om av helsepersonell ved Ringerike sykehus, og blir nå tatt hånd om av familiemedlemmer.

Bistand av Kripos

I en pressemelding fra Ullevål universitetssykehus lørdag morgen omtales 42-åringens tilstand som stabil, men han er fortsatt under intensiv behandling.

Politiet har i hele natt hatt avhør av vitner til brannen, og vil fortsette med dette utover dagen.

Kripos er fortsatt på plass i Hønefoss for å bistå politiet i etterforskningen.

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til brannen, og politiet syns det er for tidlig å spekulere i hvordan brannen har startet.

Larsen, Håkon Mosvold