Kvinnen erkjenner ikke straffskyld, skriver Adresseavisen.

Det var Malvik-Bladetsom først omtalte siktelsen.

Kvinnen har per i dag ikke omsorg for barnet, og er ikke varetektsfengslet, men politiet tar fortløpende vurderinger rundt dette.

Kripos koblet inn

Det var like før jul at politiet fikk en anmeldelse fra barnevernet på at en ung gutt i Malvik skulle ha blitt forgiftet av en omsorgsperson. Barnet skal ifølge mb.no ha fått en alvorlig skade. Kort tid etter at politiet mottok anmeldelsen ble kvinnens bolig ransaket, og gutten flyttet til et midlertidig beredskapshjem.

Etterforskningsleder Geir Ole Momyr ved Sentrum politistasjon sier etterforskningen pågår for fullt. En rekke personer er avhørt i saken, og Kripos er også koblet inn. Politiet ønsker ikke å si hva slags giftig stoff det skal dreie seg om, og holder kortene tett til brystet av hensyn til etterforskningen.

Kvinnen i 40-årene er siktet etter straffelovens paragraf 229, som gjelder legemsbeskadigelse, og paragraf 232, som blant annet omhandler forgiftning .

Forstår ikke siktelsen

Kvinnens forsvarer, advokat Torfinn Svanem, sier hans klient stiller seg helt uforstående til politiets siktelse.

Til Malvik-Bladet forklarer advokaten at kvinnens barn har vært plaget med sykdom i lang tid uten at legene har klart å finne en klar medisinsk årsak.

— Barnevernet mener skadene er påført. Min klient sier hun har tatt seg av det syke barnet så langt det lar seg gjøre, sier Svanem.