Politiet har pågrepet den 37 år gamle kvinnen som var ettersøkt for å ha bortført sin fire måneder gamle sønn fra et barnehjem i Oslo.

Moren er pågrepet og sønnen kommet til rette, bekrefter Sentralvakta i Oslo politidistrikt overfor NTB.

Moren ble pågrepet klokken 21.25 lørdag kveld i Bærum i en aksjon hvor politistyrker fra Oslo og Asker og Bærum deltok.

Schengen-etterlysning

«Kort tid etter klarte politiet å lokalisere den fire måneder gamle gutten. Barnet er under helsetilsyn og det står etter forholdene bra til med ham,» heter det i en pressemelding fra politiet. Moren er pågrepet og siktet, og vil etter hvert bli avhørt av politiet i Oslo.

Politiet fryktet tidligere at den 37 år gamle kvinnen kunne ha tatt med sønnen ut av landet, og at hun var på vei til Polen. Norsk politi kontaktet kolleger i flere andre land, og kvinnen ble ettersøkt over hele Schengen-området.

I løpet av lørdagen gjennomførte politiet flere vitneavhør, i tillegg til at det kom inn tips fra publikum.

Ifølge VG Nett var den vesle gutten plassert hos barnevernet i påvente av en endelig avgjørelse om hvorvidt moren kan ha det daglige ansvaret. Hun ble fratatt barnet allerede på sykehuset.

Politiet mener hun fredag valgte å ta saken i egne hender, i stedet for å vente på at Oslo tingrett skulle ta stilling til saken.

Dømt for ran

Den 37 år gamle kvinnen er tidligere dømt for tre ran, ifølge VG. Det eldste offeret var en 75 år gammel kvinne som ble funnet sterkt forkommen etter ranet på Hvaler i 2007.

Kvinnen nektet straffskyld under rettssaken, men ble likevel dømt til to år og ti måneders fengsel for til sammen tre ran.

Opprinnelig kommer 37-åringen fra Polen, men hun er norsk statsborger. Hun innvandret til Norge i 1989.