En mor og en far i Rogaland er siktet for overgrep mot sine egne barn, som begge er under ti år. Foreldrene får ikke ha kontakt med barna før dommeravhøret 25. juni.

Denne uken slo tjenestemenn fra Rogaland politidistrikt til mot den tilsynelatende velfungerende familien. Både mor og far ble pågrepet på sine arbeidsplasser, skriver VG. Begge er siktet for overgrep mot barn under ti år.

– Beklagelig

– Barna skal forklare seg i dommeravhør først mandag 25. juni. Vi syns det er svært beklagelig at det ikke har vært mulig å framskynde dette. Foreldrene får ikke ha kontakt med barna i denne perioden og forsikret seg om at de har det bra, sier farens advokat, Kristin Jensen, til NTB.

Hun understreker at foreldrene har tillit til at barnevernet tar seg godt av barna.

Barna skal ha fortalt om de angivelige overgrepene i samtaler med ansatte på skolen. Nå er barna under barnevernets omsorg, mens foreldrene er løslatt. Politiet mener ikke at det var fare for bevisforspillelse i saken.

Avviser

Moren og faren har hver sin advokat, som begge på vegne av sine klienter avviser beskyldningene som grunnløse.

– De mener dette er grepet helt ut av lufta og at grunnlaget for siktelsen er svært tynt, sier Jensen.

Begge foreldrene har vært avhørt av politiet i saken. De ønsker ikke å uttale seg om beskyldningene, utover at siktelsene kommer fullstendig overraskende på dem.

– Min klient er fremdeles helt i sjokk, noe de fleste sikkert kan forstå, sier morens advokat, Erik Årstad til NTB.