Vektere ville pågripe dem for svindel mot en Cubus-butikk på senteret. De to kvinnene lot bilen stå, og forsøkte å flykte med rutebussen. De ble stoppet og overlatt til politiet, som fant bilen stuvende full av tyvegods.

En husransakelse av boligene til både mor og datter i Oslo ga politiet hakeslepp. Det de hadde funnet i bilen var nemlig bare småsnacks i forhold til synet som møtte dem hjemme hos 55-åringen, skriver Budstikka.

— Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, men det var mye, sier politioverbetjent Siv Jordet ved Bærum politistasjon.

Hjemme hos moren fant politiet nemlig mellom 1 og 1,5 tonn gensere, bukser, topper og annet som kan kjøpes i de store kleskjedene. I tillegg beslagla politiet det de karakteriserer som et større pengebeløp på stedet. Etter det Budstikka erfarer er klærne stjålet fra klesbutikker på flere kjøpesentre i østlandsområdet.

Kvinnene vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling i løpet av mandag. De beskrives som kjenninger av både Cubus og Hennes & Mauritz, men at omfanget av virksomheten var så stort, hadde kleskjedene ikke ventet.

— Dette var en stor overraskelse. Dette er navn som vi har registrert tidligere, men at det skulle være slike mengder hadde ingen kunnet ane, sier sikkerhetssjef Glenn Tolderud i Hennes & Mauritz Norge.