Både den 11-årige jenta og en 20 år gammel mann som førte den andre bilen ble operert natt til fredag på Ullevål universitetssykehus i Oslo. NTB får opplyst fra sykehuset at den 11 år gamle datteren døde av skadene natt til fredag.

Tilstanden til den 20 år gamle mannen ble fredag morgen betegnet som alvorlig, men stabil. Han har skader i hode og bryst.

Den 42 år gamle kvinnen, datteren og en 11 år gammel venninne av datteren, alle fra Ål, satt i den ene bilen. Venninnen ble innlagt på Sykehuset Buskerud.

-Tre personbiler var involvert i ulykken. En bil som kjørte østover på riksvei 7, kom over i motgående kjørefelt og kolliderte med to biler. Vi kjenner ikke årsaken til ulykken, men det var glatt på ulykkesstedet, sier operasjonsleder Einar Bottolfs ved Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Bilen som kom over i motgående kjørefelt ble ført av den 20 år gamle mannen. I den tredje bilen som var innblandet i kollisjonen satt en person som slapp fra ulykken uten fysiske skader.

Ulykken skjedde like etter klokka 17, cirka 2 kilometer øst for Ål sentrum. Riksvei 7 ble stengt i begge retninger etter ulykken, og dette forårsaket store køer.

(NTB)