• Det var jo dramatisk, sier Frank Spidsberg (35). Han tok selv imot sønnen natt til mandag.

KJETIL OLSEN/Aftenposten.no

Oslo-mannen ble natt til mandag pappa til en liten gutt — og det under langt mer dramatiske omstendigheter enn han hadde ønsket.

Samboer Heli Henttonen (35) merket at den lille gutten ville ut, og paret satte seg i bilen sammen med hans mor for å kjøre til Rikshospitalet.

Ødela bilen Men de kom ikke langt før det gikk galt.

— Veien var såpeglatt på grunn av underkjølt regn. Jeg kjørte i maks 30 kilometer i timen, men skled bortover og rett inn i en fortauskant, forteller Spidsberg til Aftenposten.no.

Smellen var så kraftig at forstillingen på Ford Focus-en ble ødelagt. Bilen, som ikke kunne kjøres videre, ble stående på ulykkesstedet på Tveita, der samboerparet bor.

Det var da, ved 02.30-tiden, at den lille pjokken kom til verden.

Pappa jordmor Ambulansen nådde ikke frem tidsnok, og Smidsberg tok sønnen i egne hender - med politifolk i en tilfeldig politipatrulje som tilskuere.

— Alt gikk bra. Det var jo dramatisk, spesielt etter at vi kræsjet først. Men ambulansen kom frem ett eller to minutter etter fødselen. Da alle kom seg over fra vår kalde bil og inn i den varme ambulansen, fikk vi roet oss litt. Vi følte at vi var i trygge hender da, sier Spidsberg til Aftenposten.no.

Han og moren, altså guttens farmor, ble med mor og barn til Rikshospitalet. Der ble det konstatert at bil-fødselen hadde gått strålende.