Hundekjører Wenche Offerdal fra Nordreisa i Troms møtte monsterharen på vei fra Saraelv til Seima i Reisadalen lørdag kveld. Haren var velvoksen og svært aggressiv.

– Den satt ti meter fra sporet da vi kom kjørende. Jeg regnet med at den ville flykte, og at hundene ville sette etter den. Der tok jeg grundig feil, forteller Offerdal til Nordlys.

I stedet for å flykte tok haren fart og satte rett mot hundene. De velvoksne huskyene ble helt perplekse, og spannet bråstoppet. Haren sprang rett på og forvillet seg inn mellom hundene. De fremste hundene snudde og kom bakover, og haren var nå fullstendig omringet. Bak Offerdal kom et nytt hundespann inn på arenaen. Nå var det plutselig 13 hunder mot én hare.

– Det var en absurd situasjon. Hundene var fullstendig satt ut. Haren stirret på dem, og de stirret tilbake. Situasjonen var helt frosset, forteller hundekjøreren til avisa.

Etter det som virket som en evighet med stirring, fikk haren tenkt seg om. Med et spenstig ninja-hopp føyk den til værs, dasket de nærmeste hundene over nesen med potene, og forsvant ut av ringen.

– Det var et oppvisningshopp i stille lengde. Han landet utenfor ringen av hunder og løp til skogs, forteller Offerdal.