• Jeg er veldig glad for å være hjemme igjen, sier hun til Aftenbladet.

Monica Barstad legger ikke skjul på at oppmerksomheten i saken har vært av enorme dimesjoner, og at dette har gjort inntrykk.

— Jeg er veldig glad for å være hjemme igjen, sier hun til Aftenbladet.

Vi møter henne hjemme i hagen på Nærbø hos mor.

— Jeg fikk sjokk da jeg sjekket Facebook-profilen min, det var mange henvendelser. Også fra folk som jeg aldri har møtt tidligere. Folk skrev til meg «hvor er du», sier Monica.

Monica er fortsatt preget av hendelsene siste uke.

— Jeg vil takke for alle som har tenkt på meg, det har betydd veldig mye.

- Tusen takk, alle sammen!

— Vi vil takke venner, familie i inn- og utland, media, arbeidskolleger, ambassaden i Aten, hoteller og restauranter, Norwegian og hele det norske folk. Tusen takk alle sammen!

Det sier far til Monica, Inge Osaland, til Aftenbladet.

Lørdag 8. juni var familien på Rogaland politikammer og meldte henne savnet.

Lørdag 9. juni reiste far, Inge Osaland og hans samboer, Kirsten Vassbø til Aten for å lete etter datteren som forsvant i Hellas.

Etter å ha møtt opp til hjemreise på flyplassen i Aten, sluttet alle spor etter datteren. Fredag 14. juni ble hun funnet, etter at hun selv så savnetplakatene av seg selv i Aten. Nå er Monica hjemme, trygt tatt vare på av familien sin.

Familien har aldri lagt skjul på at Monica var i ubalanse mot slutten av ferien sin, og at familien raskt fryktet at Monica vandret gatelangs i den greske hovedstaden.

TAKKER: - Vi vil takke venner, familie i inn- og utland, media, arbeidskolleger, ambassaden i Aten, hoteller og restauranter, Norwegian og hele det norske folk. Tusen takk alle sammen! Det sier Monicas far, Inge Osaland og hans samboer, Kirsten Vassbø. Bildet er tatt i Aten, bare timer etter at de ble gjenforent med datteren.
JARLE AASLAND

Organiserte fra inn— og utland

Monica så selv en av savnet-plakateneFamilien arrangerte derfor en leteaksjon etter jenten sin.

Far dro raskt ut på øyene og gikk opp datterens spor, han snakket og møtte selv personene Monica hadde møtt på sin ferietur.

— Det var koselige folk, på Santorini møtte vi en fantastisk varm flott familiefar, med en liten taverna langs sjøen. Han ble veldig urolig når vi fortalte at hun var forsvunnet, og han hadde bare godt å si om henne. Det betyr så mye å møte menneskene, se dem i øynene og selv vurdere og få en forståelse hva som har skjedd. Hadde vi bare sittet hjemme kunne vi hatt helt andre forestillinger, sier faren.

I tillegg bidro store deler av familien til å aktivt henge opp plakater i Aten sentrum, spredte dem i drosjer og på hoteller og andre strategiske steder.

— Venner i Thailand og hjemme sendte savnetplakater til alle de store reiseoperatørene, Ticket, Star Tour, Ving og Apollo. Vi ba dem distribuere til sine hoteller, frontdesker og flyskranker, sier faren.

Kirstens mor overtok hjemme

Nå henger de opp plakaterPå Facebook ble Monica etterlyst i stort format, flere tusen delte savnetplakatene av 26-åringen.

Hjemme tok mormor over hus og hjem på Hommersåk og parets to gutter som ble hjemme for å gå på skolen.

Familien har fått hjelp fra nordmenn som har satt dem i kontakt med organisasjoner, som har engasjert seg med gode innspill og råd i jakten på datteren.

Også greske medier plukket opp saken, og i løpet av uken ble det skrevet flere artikler om Monica. Også den greske TV-stjernen, TV-reporteren Aggeliki Nikolouli, som i 15 år har hatt et fredagsprogram som har funnet forsvunnede personer i Hellas, engasjerte seg i saken.

— Det er en utrolig historie som endte godt. Vi vil takke alle som har støttet oss i den vanskelige tiden, det har betydd utrolig mye for oss, sier Inge Osaland.

- Jeg vil takke venner, familie i inn og utland, media, arbeidskolleger. ambassaden i Aten, hoteller og restauranter, Norwegian og hele det norske folk. Tusen takk alle sammen!