Selv om et slikt forslag kun vil bli en markering, sier alle de fire opposisjonslederne på Stortinget ifølge Aftenposten at utsettelsen er så alvorlig at de vurderer å samle seg om et mistillitsforslag.

Et mistillitsforslag vil enten kunne rettes mot regjeringen samlet, eller mot olje— og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp).

— Mye mer alvorlig Stortingsgruppene i Venstre og KrF har allerede diskutert et mistillitsforslag.

Frp-leder Siv Jensen sier at Mongstad-saken er «mye, mye mer alvorlig» enn Aker-striden, som var den eneste saken som i forrige periode førte til mistillitsforslag, da mot daværende nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap).

Hun legger til at spørsmålet vil bli drøftet i Frps gruppe, «særlig etter statsministerens opptreden» i spørretimen i Stortinget onsdag.

Påstand om løgn Her ble statsminister Jens Stoltenberg (Ap) blant annet beskyldt for å lyve. Og Høyre-leder Erna Solberg mener at mye taler for at Stoltenberg bevisst har ført Stortinget bak lyset.

– Det er mye som tyder på at statsministeren allerede i fjor vår visste at fullskalaanlegget ville bli utsatt. Men det unnlot han å informere Stortinget, og velgerne, om. Stemmer dette, har han brutt informasjonsplikten overfor Stortinget, sier Solberg til Aftenposten.

Hun gjør det klart at den naturlige konsekvensen av det, om det stemmer, «er et mistillitsforslag».

Etter revidert De fire partiene vil trolig vente med å trekke en konklusjon etter fremleggelsen av revidert nasjonalbudsjett førstkommende tirsdag, ifølge Aftenposten.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) varslet onsdag at regjeringen da vil komme med mer informasjon om Mongstad-utsettelsen.