Terninger og wunderbaum dingler ned fra sladrespeilet. Et dødninghode i plast er plassert på dashbordet. Det er søndag kveld og Arild Røysen har parkert sin nyinnkjøpte Opel Ascona utenfor den lokale Mix-kiosken. Han og kjæresten Sara Bjorøy er en del av bilmiljøet på Nesttun.

— Jeg vet om mange på vår alder som ikke bruker bilbelte, sier Sara.

— De tenker vel at det ikke er så farlig med belte hvis de bare skal kjøre en liten tur bort på butikken, men hva som helst kan skje selv om du bare kjører i to minutter, fortsetter hun.

Arild fikk lappen for en og en halv måned siden. Etter det har det blitt mye kjøring på kjæresteparet: De har hatt et par turer til Sverige og Oslo, i tillegg til mye kjøring til Sotra hvor foreldrene til Sara bor.

— Og så er vi av og til ute i Arna med en del folk og spinner litt, sier Arild.

På de to månedene han har hatt bilen har han kjørt 12.000 kilometer.

— Det er vel egentlig det man beregner på et år, ler Arild.

Kjæresteparet tror at mange unge synes det er litt teit å bruke bilbelte, likevel bruker de det alltid selv.

— Jeg bryr meg ikke om hva folk eventuelt må ha å si om det, sier Arild.

Like før han fikk sertifikat mistet han en kamerat i en bilulykke.

— Han kjørte av veien og ble slengt gjennom frontruten. Det kunne kanskje gått bedre hvis han hadde hatt på seg sikkerhetsbelte, sier Arild.

Arild må innrømme at han ikke alltid var like flink til å ha på seg belte når han satt på med folk før han fikk lappen. Slik er det imidlertid ikke nå lenger.

— Å miste kameraten min ga meg på den måten en god lærdom, sier han.

RÅNERE. Arild Røysen og Sara Bjorøy bruker alltid bilbelte når de er ute og kjører. Her sitter de parkert utenfor Mix-kiosken på Nesttun.

Dolmen, Siv