Kvam sentrum ble onsdag kveld oversvømmet av vannmassene fra Storåa. 227 personer i Kvam er evakuert. Trond Teigen (52) ble en av dem. Hele boligfeltet der han bor er oversvømmet, skriver Aftenposten.

For bare to år siden ble huset hans ødelagt av den forrige flommen.

— Vi flyttet inn i nytt hus etter flommen for to år siden, og har bodd der siden påske. Nå ser det ut som om hele huset er totalskadet, sier han til Aftenposten fra broen.

Så sengen flyte forbi

Derfra har han sett sine egne eiendeler flyte nedover elvemassen.

— Jeg så akkurat sengen min fra soverommet dukke opp her, sier han.

Teigen trodde han bodde på et trygt område.

— Jeg trodde vi var ganske sikre nå, men det har vært gravd ganske mye i elvefaret, og den gamle steinleggingen som holder elven på plass begynte å sige for flere uker siden.

— Flere av oss som bodde her var bekymret, og flere har ringt kommunen og sagt fra. Men det har ikke vært gjort så mye disse to årene etter flommen, så det var kanskje ingen annen utvei. Jens Stoltenberg var her og lovte oss penger, men ingen verdens ting har skjedd, sier han.

- Svært trist

Ordfører i Kvam Ola Røssum (Sp) står midt på E6 gjennom Kvam.

— Nå begynner vi å se skadeomfanget. Det er svært trist å se hvordan vannet herjet i går kveld og natt. Det er vanskelig å beskrive den følelsen, men det er vondt å se at det har vært slike skader, sier han til Aftenpostens reporter i Kvam.

- Hvordan har det gått med de evakuerte?

— Jeg har fått melding om at det har gått bra med dem. De er godt tatt imot av kommunens hjelpeapparat. Røde Kors, Sanitetslaget og andre frivillige har stilt opp og gjort sitt for at de som måtte rømme fikk et sted å være, sier han.

- Et katastrofeområde

— Det er en vond opplevelse for de berørte i et område som nettopp har blitt satt i stand etter flommen i 2011. Den virket stor da, men nå kan det se ut som om skadene er enda større. Det er nesten ikke til å tro at to slike naturkatastrofer kan skje med to års mellomrom, sier han.

Selve flomsituasjonen begynner å roe seg ned litt, men når man ser på skadesituasjonen så er det jo nærmest et katastrofeområde. Det vil gå lang tid før vi kan komme inn og gjøre noe i forhold til skadene her, sier Stein Nordvi, regionsjef i NVE.

— Her i tettbebyggelsen har flere hus blitt borte. Noen hus er delvis ødelagt og mange kjellere er totalt eller delvis ødelagt, sier Nordvi.

Ifølge politiet kommer ikke E6 gjennom Kvam til å være åpen for trafikk før tidligst fredag.