Han har forklart til politiet i Roskilde at han ikke husker noen ting av ulykken natt til mandag, melder VG Nett.

— Vi har akkurat pratet med ham. Nordmannen er selvsagt oppskaket etter det som har skjedd, men han har det etter forholdene bra. Han husker ingenting fra ulykken, forteller Bjarne Melling i Roskilde-politiet til VG Nett.

Det siste vestlendingen husker er at han «hadde fått noe å drikke på festivalen», ifølge Melling.

Den 26 år gamle mannen fra Stavanger lå på skinnegangen to-tre kilometer fra festivalområdet, da et godstog kom kjørende.

Roskilde-politiet tror nordmannen selv har lagt seg på skinnegangen, og mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt. De arbeider derfor ut fra at det dreier seg om en ulykke.

Etter ulykken skal nordmannen ha klart å slepe seg bort fra skinnegangen og ned i grøfta. Først 45 minutter etter påkjørselen ble han funnet av et annet tog.

— Føreren av godstoget som kjørte på nordmannen merket ingenting, opplyste Peder Koch i Midtre Vest-Sjælland-politiet til VG Nett tidligere i dag.

Nordmannen ble straks brakt til sykehus og skal ifølge politiet være utenfor livsfare.

26-åringen var deltaker på Roskilde-festivalen. Politiet mistenker at han tok seg inn på skinnegangen ved festivalområdet og forsøkte å følge den inn til sentrum, skriver VG Nett.