HALLGEIR OFTEDAL

I slutten av juni 2004 ble 26-åringen arrestert av politiet og siktet for salg av anabole steroider. Ifølge forklaringen i tingretten torsdag formiddag var det telefonavlytting som hadde avslørt ham.

Salg av anabole steroider har imidlertid ikke en strafferamme på ti år som er minstestraffen for å rettens samtykke til å starte kommunikasjonskontroll. Politiet må åpenbart hatt mannen mistenkt for omsetning av narkotika, som har en strafferamme som legitimerer og tillater kommunikasjonskontroll.

Mannen hadde sitt første møte med David Toska i september 2003. Da ble kontakten og samarbeidet om salg av anabole steroider etablert. Svært mye tyder på at politiet allerede fra det tidspunkt har hatt kunnskap om kontakten mellom sandnesmannen og Toska. Det kan igjen bety at Toska også er avlyttet i samme periode.

I retten har sandnesmannen tatt avstand fra at han har solgt narkotika. Han bekreftet at det gikk rykter om at han og Dan Pettersen hadde solgt kokain fra deres utested i Sandnes. Dette avviste den 26 år gamle tiltalte fra Sandnes.