FINN BJØRN TØNDER

KAREN R. TJERNSHAUGEN

RUNE SÆVIG (foto)

Sent i går kveld kom åstedsgranskere fra Hordaland politidistrikt og rettsmedisiner fra Gades institutt til åstedet. Operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt sier til Bergens Tidende at det ved 23.15-tiden i går kveld ennå ikke var avklart om avdøde hadde vært utsatt for en kriminell handling.

— Funnet etterforskes som et mistenkelig dødsfall. Mer kan vi ikke si før rettsmedisiner og åstedsgranskere har fått analysert sitt arbeid, sa Andersen like før denne utgaven av BT gikk i trykken.

- Så forslått ut

Det var eieren av den aktuelle hagen i det rolige villaområdet på Wergeland som fant den døde mannen lørdag kveld. Han kunne ikke slå fast om mannen var død, og kontaktet derfor en nabo.

— Avdøde virket gammel. Jeg mener også at han var forslått. Jeg kan ikke si om det skyldtes fall eller om han var utsatt for noe kriminelt, sier denne naboen til Bergens Tidende. Sammen med huseier slo han alarm da de forsto at den forslåtte trolig var død.

Ambulanse og etterforskere fra person- og sedelighetsavsnittet ved Hordaland politidistrikt kom raskt til åstedet ved 20.10-tiden lørdag kveld.

— Jeg kan bekrefte at mannen, som er en godt voksen mann, virker forslått. Men vi kan ikke nå slå fast om skadene skyldes noe kriminelt. Åstedsgranskere og rettsmedisiner er på stedet fortsatt, sa operasjonsleder Svein Bruarøy ved 23.40-tiden i går.

Vet ikke hvem han her

Politiet visste i natt ikke identiteten til avdøde. Han er heller ikke gjenkjent av noen av naboene. Politiet gjennomførte sent i går en dør til dør-aksjon i Wergelandsområdet, og sperret av et stort område rundt funnstedet. Ved midnatt var det ennå ikke kommet resultater av avhørene i nabolaget. Politiet visste sent i går ikke om mannen var bosatt på Wergeland. Det eneste som er sikkert er at han ikke bodde i huset hagen tilhører. Villaen eies av et eldre ektepar, som leier ut hybler i underetasjen, fikk BT opplyst av naboer på åstedet i natt.

Rolig område

Naboer BT snakket med i går var sjokkert over funnet. De beskriver området som rolig og fredelig, beliggende mellom Storetveit og Langhaugen skole. Politiet ville av hensyn til etterforskningen ikke gå ut med nøyaktig adresse på funnstedet i går.

ÅSTEDET: Åstedsgranskere og etterforskere fra Hordaland politidistrikt arbeidet fortsatt på åstedet da denne utgaven av BT gikk i trykken. Da hadde saken status mistenkelig dødsfall.