Det var den 31 år gamle Eirik Bjørgen fra Ølen som ble funnet død i strandkanten i Ølen sentrum søndag ettermiddag, opplyser Haugaland og Sunnhordland politidistrikt (HSPD). Bjørgen var bosatt i Ølen, men kom opprinnelig fra Etne.

— Omstendighetene rundt dødsfallet tilsier at vi etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall, sa operasjonsleder Reidar Gaupås ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til BT søndag.

Operasjonsleder vil ikke si noe om mannen kan ha drevet inn med vannet.

Ble meldt savnet

Lensmann Ingvar Gjærde forteller at flere har lett etter den avdøde. Han ble formelt meldt savnet søndag ettermiddag.

Avdøde ble mandag sendt til Bergen.

— Det vil bli gjennomført en obduksjon ved Gades institutt tirsdag, sier Gjærde til BT.

Lensmann i Etne og Vindafjord Ingvar Gjærde sier til Haugsunds avis at de trolig ikke får bistand fra Kripos.

— HSPD kommer til å sette sammen et team av sine beste folk for å etterforske det som de fortsatt karakteriserer som et mistenkelig dødsfall, sier han.

Sist sett lørdag

Den siste kjente observasjonen av mannen ble gjort natt til lørdag. Politiet vil sjekke overvåkningskamera i nærheten av funnstedet, elektroniske spor og de vil gjøre en rundspørring i området.

— Vi er også interessert i tips fra folk som kan ha sett ham etter dette tidspunktet, sier lensmann Ingvar Gjærd til Haugesunds Avis.

Politiet har fått inn noen tips etter at dødsfallet ble kjent søndag, men ingen har så langt sett mannen etter klokka 03 natt til lørdag. Da ble han observert ved rådhuset i Ølen, skriver avisen.

— Jeg håper det blir lettere for folk å huske om de har sett ham nå som navnet er kjent, sier Gjærde.

FUNNET DØD: Det ble gjort funn av en død person i Ølen, Vindafjord kommune. Politiet betegner det som et mistenkelig dødsfall
SCANPIX