MAGNUS VOLLSET magnus.vollset@bt.no

— Det er ikke noen medisin, men aktiviserer kroppens naturlige forsvarsmekanismer, sier den anerkjente bergensforskeren, professor Ian Pryme ved Universitetet i Bergen.

Pryme har utviklet preparatet i samarbeid med forskere i Skottland og Tyskland: En drikk som skal tas tre dager i uken, og som man håper skal kurere kreft. Hemmeligheten er beskyttelsesproteinet lektin fra planten misteltein.

Dreper kreftceller Slik fungerer preparatet: De aktive stoffene tas opp i tarmen hvor de binder det seg til bestemte områder i celleveggen.

Dermed frigjøres hormoner som gjør at det i milten blir dannet en type hvite blodlegemer som kan drepe kreftceller.Forsøk på mus viser at stoffet gjør at blodtilførselen til kreftsvulsten blir redusert med inntil 90 prosent. Resultatet er at kreftcellene ikke får næring.

Alle typer kreft - De hvite blodceller det er snakk om, finnes også i det menneskelige immunforsvaret. Men den naturlige produksjonen blir hemmet når en får kreft, sier Pryme.

I august startet han, sammen med kreftoffer Jan Monrad Tangen, advokat Tor Øystein Enge, mikrobiolog Jonny Eriksen og lege Pontus Tilrem, firmaet PALM Research. De har nå søkt om verdenspatent på mistelteinpreparatet.Siden september har over 40 kreftpasienter meldt seg frivillige til å teste preparatet. Flertallet av pasientene var gitt opp av helsevesenet. De har ulike typer kreft.

— De foreløpige resultatene av utprøving på enkeltpasienter er veldig lovende. De fleste pasientene sier de føler seg friskere, får bedret matlyst og gjennomgående mindre smerter.

Hos enkelte synes kreften helt borte, uten at vi foreløpig har vitenskapelig belegg for at det skyldes vårt preparat, sier styreleder Tor Øystein Enge.Det er heller ikke rapportert om bivirkninger.

Innen to år Enge understreker at det ennå ikke er gjort kliniske tester på mennesker av preparatet.

Da må de først finne samarbeidspartnere som kan bidra med kapital og ytterligere kompetanse. Hittil har alt gått på dugnad og sparepenger. De fem har investert over en halv million kroner i arbeidet.

— Målet vårt er å utvide prøvingen av preparatet og gjøre det tilgjengelig for kreftpasienter i inn- og utland. Det er mye som gjenstår, men vi håper å nå målet på ett til to år.