Mandag fikk de ansatte på meieriet i Folldal i Hedmark og Vikeså og Haugesund i Rogaland beskjed om at de mister jobbene sine. Da gjorde konsernstyret i Tine sitt vedtak om å legge ned anleggene.

Melk på bil Meieriene i Bergen og på Sola skal overta produksjonen fra Haugesund. På anlegget i Karmsundgata tappes det i dag økomelk for Rogaland. Til sammen tappes 14 millioner liter melk på dette meieriet.

De ansatte i Haugesund mener nedleggelsen er unødvendig og er uenig i beslutningen om å flytte produksjon til Sola og Bergen.

Nå skal flere millioner liter melk i stedet transporteres på veiene.

— Miljøkostnadene er ikke vurdert. De tar ikke hensyn til andre momenter enn økonomi, sier konserntillitsvalgt Sigve Haugland for Tine-ansatte i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, avdeling Haugesund.

Brunosten Anlegget i Haugesund skal legges ned innen 1. juli 2007, ifølge mandagens melding fra konsernledelsen. Minst 30 årsverk forsvinner. Noen få av de omkring 50 ansatte, som er sjåfører, blir igjen.

— Dette har vært vanskelig. Vi har hatt en lang prosess før avgjørelsen ble tatt. Det er aldri hyggelig å legge ned arbeidsplasser, sier visekonsernsjef Trond Smedby i Tine til NTB.

På Tine-meieriene i Vikeså og Folldal forsvinner til sammen omkring 16 stillinger. Det er svikt i salget av brunosten som er årsaken til styrets beslutning. Når de to anleggene legges ned, blir det i hovedsak meieriene på Storsteinnes, i Elnesvågen og Byrkjelo som skal lage brunosten her i landet.