• Jeg har mistet konen min og begge sønnene mine i denne forferdelige brannen, sier en gråtende indisk soldat. Minst 38 mennesker omkom i en togbrann i India natt til torsdag.

Tragedien utspilte seg like ved byen Ludhiana i delstaten Punjab, nord i landet. Brannårsaken var ikke umiddelbart kjent. Tretten personer skal ha blitt skadd i brannen. Tilstanden til flere av disse skal være kritisk.

Forbrente lik lå strødd rundt utenfor de utbrente togvognene. Fortvilte slektninger lette etter sine kjære. Anil Bhatia lå på sykehus, mens slektningene lette etter kona hans.

— Anil er på sykehus med brannskader, men hjelp oss å finne kona hans, sa en av parets slektninger og pekte på de forbrente likene.

Flertallet av de omkomne var kvinner og barn som lå og sov da brannen brøt ut.

35 av de omkomne ble hentet ut av én vogn. De tre andre døde var hentet ut av de andre to utbrente vognene bakerst i toget. Elleve av de drepte var barn.

— Vi tar for oss de andre vognene nå, sier en redningsarbeider til nyhetsbyrået AFP. Han er overbevist om at dødstallet kommer til å stige. Toget var på vei fra Bombay til sikhenes hellige by Amritsar. Brannen brøt ut ti minutter etter at toget forlot stasjonen i Ladhowal, sju kilometer fra Ludhiana.

De første meldingene tydet på at brannen brøt ut på et av toalettene i toget. Jernbanemyndighetene har sendt redningsmannskaper og helsearbeidere fra flere byer i nærheten til ulykkesstedet. Den indiske jernbanen frakter 13 millioner passasjerer daglig. Togene og jernbanenettverket er et av de eldste i verden. I april kunngjorde det statlige jernbaneselskapet massive planer om en oppgradering av tognettet for å redusere antallet jernbaneulykker. (NTB)