Regnet fortsatte å strømme tirsdag kveld. Flere steder vil flommen ikke nå toppen før onsdag. Vannet truer hus og folk mange steder.

— Omkring 200 mennesker er evakuert på fem forskjellige steder i Nord-Trøndelag på grunn av flom og rasfare, opplyser stabssjef Geir Ove Heir i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB. Utover kvelden tirsdag ble det vurdert evakuering også flere andre steder.

Situasjonen var tirsdag kveld spesielt dramatisk på Follafoss i Verran kommune, der man fryktet at Folladammen skulle gi etter for vannmassene. Det vil i så fall føre til en flodbølge gjennom bygden. Omkring 100 mennesker ble tirsdag evakuert fra Follafoss sentrum på grunn av flommen i Follaelva. Sivilforsvaret ble satt inn for å hjelpe til med å sikre mot flommen.

En familie på fem fra Lauvsnes i Flatanger ble brått hjemløse da huset deres ble feid vekk av den frådende, flomstore Lauvsneselva tirsdag.

Familien på to voksne og tre barn var allerede evakuert, sammen med beboerne i ni andre bolighus på Lauvsnes, da huset seilte av gårde på elven. Beboerne i bygda fulgte situasjonen fra time til time.

— Jeg har aldri opplevd noe lignende. Vi har nesten ingenting å stille opp med, sier naturfotograf Ole Martin Dahle, som var i området.

Ole Martin Dahle / SCANPIX