Et norsk og et tysk ektepar mistet livet i helgens styggeste trafikkulykke, da en lastebil skar over i feil kjørefelt på Bromma ved Nes i Buskerud lørdag. Alle de fire personene som satt i bilene var døde da redningspersonell kom til stedet.

En 24-årig mann, som syklet tandem med en kvinne på 22 år, døde søndag av skadene han pådro seg etter at de to ble kjørt ned av en 88-åring på Bygdøylokket i Oslo fredag kveld.

Men to dødsulykker til tross, det er en glad og lettet UP sjef som oppsummerer helgens trafikkbilde.

— 80 UP-patruljer har vært på veiene denne helgen, og bortsett fra den stygge ulykken på Riksvei 7 mellom Flå og Nesbyen, som krevde fire menneskeliv, har det vært få episoder, sier Høyby.

Få episoder

-Denne helga har det vært mindre overtredelser i trafikken enn hva vi har sett tidligere i sommer, sier UP-sjef Ole Høiby, til Dagbladet.

Ikke en eneste ble tatt i helgens firetimers lange promillekontroller i Bergens- og Drammens-området.

Høiby tror de mange trafikkontrollene og den høye aktiviteten utrykningspolitiet har holdt i sommer endelig gir resultater.

Direktør Leif A Ellevset i Trygg Trafikk vil ikke si seg fornøyd med ulykkestallene i sommer, men trøster seg med at det var verre i juni og juli i fjor. Da omkom 55 mennesker omkom på norske veier. I de samme to månedene i år har 39 mennesker hittil mistet livet.

(NTB)