Da Patrick Moore var med på å grunnlegge miljøorganisasjonen Greenpeace, var han sterkt imot atomkraft. Nå har han skiftet mening.

— Da jeg var med på å grunnlegge Greenpeace på begynnelsen av 1970-tallet, mente jeg kjernekraft var det samme som kjernefysisk holocaust, skriver Moore i en kommentar i Washington Post søndag.

30 år senere har Moore endret syn og mener resten av miljøbevegelsen også trenger å «oppdatere holdningene sine». Greenpeace-grunnleggeren mener kjernekraft kan vise seg å være energikilden som redder verden fra katastrofale klimaendringer.

— Over 600 kulldrevne kraftverk står for 36 prosent av USAs utslipp – og nesten 10 prosent av verdens samlede utslipp – av CO2, den fremste årsaken til klimaendringer, skriver Moore. Han mener at kjernekraft er den eneste måten å dekke energibehovet på samtidig som man reduserer utslippene.

— Vind- og solenergi har sin nytte, men den er periodisk og uberegnelig og kan ikke erstatte kull-, kjerne og vannkraft, mener Moore.

Moore mener det ikke er hensiktsmessig og forby farlig teknologi, selv om den kan falle i hendene på «kjeltringstater», med henvisning til striden rundt Irans atomprogram og frykten for at iranerne prøver å skaffe seg kjernefysiske våpen.

Patrick Moore deltar i initiativet Clean and Safe Energy Coalition, som arbeider for økt bruk av kjernekraft.