— En verdig markering av 20-årsjubileet for Brundtland-kommisjonens rapport. Nå kan Norge igjen komme i førersetet internasjonalt og Ap kan kvitte seg med miljøsinke-stempelet. Ingen andre land har hittil satt som mål å bli 100 prosent klimanøytralt innen 2050, sier leder Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund til BT.

Han understreker at Ap nå må la handling følge fagre ord i klimapolitikken.

— Jeg har derfor store forventninger til de sektorvise klimahandlingsplanene som regjeringen legger frem senere i vår, sier Haltbrekken. Han mener Stoltenberg er vel ullen når det kommer til spørsmålet om hvor stor del av kuttene som skal tas her i landet.

— Stoltenberg er veldig opptatt av kvotekjøp i utlandet. Men det kan bare bli et supplement. En stor del av reduksjonene må tas her i landet, sier Haltbrekken.

Nestleder Marius Holm i Bellona mener Stoltenbergs tale så langt fremstår som visjoner uten konkret innhold.

— Vi savner planer for hvordan kuttmålene skal nås. Det bekymrer oss også veldig at en stor del reduksjonene tydeligvis skal tas gjennom tiltak i utlandet, sier Holm til BT.

— Nå venter vi spent på at Ap kommer på banen med hvilke tiltak de vil satse på, sier Bård Lahn, leder i Natur og Ungdom.