Sammen med investorvennen Øystein Stray Spetalen har Stordalen registrert selskapet Jetfly AS som skal eie flyet av type Cessna Citation Sovereign. Flyet, som forventes levert i løpet av mai, har en prislapp på 105 millioner kroner, skriver VG. Flyet vil bli operert av Sundt Air.

Petter Stordalen har den siste tiden gjort seg svært profilert som en miljøforkjemper. Både gjennom eierskapet i hotellkjeden Choice og privat har 44-åringen uttalt seg i miljøsaken. Overfor avisen forsvarer han likevel kjøpet og den kommende bruken av flyet. Bruk av privatfly forårsaker dobbelt så store utslipp av klimagassen CO2 som vanlige rutefly.

– Mitt CO2-forbruk er for høyt, men jeg leder Skandinavias største hotellkjede og er avhengig av å reise så mye som 200 dager i året. Det gjør at jeg er avhengig av å bruke fly, sier Stordalen.

Han innrømmer at flykjøpet gjør ham til en miljøversting, men at han forsøker å bøte på skaden ved å kjøpe CO2-kvoter gjennom organisasjonen Framtiden i våre hender.

Fra før av det påpekt at Stordalen eier elleve biler, hvorav flere er av de største, svært miljøfiendtlige modellene. Han bedyrer overfor VG at dette er noe han er i ferd med å rydde opp i.