En person ble bekreftet omkommet like etter ulykken fant sted. Den andre personen, en mann, ble fraktet med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim.

Sykehuset opplyste i en pressemelding like før klokken 15.30 lørdag at mannen ble operert for meget alvorlige skader.

Politiet bekreftet overfor VG Nett like før klokken 17 at mannen døde av skadene han fikk i ulykken. NTB får opplyst av politiet at de fikk meldingen fra St. Olavs klokken 16.34.

— Ut ifra vitneobservasjoner vet vi at flyet falt ned under flyging, ikke under landing eller avgang, sier operasjonslederen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ifølge lokalavisa Opdalingen gikk flyet i bakken like etter at det tok av. Flyturen skal ha blitt arrangert i forbindelse med et utdrikningslag, skriver avisa.

Politiet fikk den første meldingen om ulykken klokken 12.42 lørdag.

Teknikere fra Trondheim er på vei til ulykkesstedet. En ulykkeskomité fra Norges Luftsportforbund skal også granske saken.

— Havarikommisjonen er ikke involvert, siden dette dreier seg om et såkalt mikrofly, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt Morten Stene.

Dette er den andre mikroflyulykken i Norge denne uka. To menn omkom da et mikrofly styrtet ved Råde i Østfold tirsdag. Et mikrofly har ett eller to seter og en maksimal avgangsvekt på mellom 300 og 450 kilo. Det er kun lov å fly mikrofly i dagslys og under skydekket.

Norges Luftsportforbund har på bakgrunn av to dødsulykker vedtatt å sette alle mikrofly av typen Rans S6 på bakken inntil videre.

– På bakgrunn av de to alvorlige ulykkene som har vært med mikrofly av typen Rans S6 tirsdag 6. juli og lørdag, har mikroflyseksjonen i Norges Luftsportforbund vedtatt å sette alle fly av denne type midlertidig på bakken inntil videre årsakssammenhenger er klarlagt, sier fagsjef Tom Bjerke i mikroflyseksjonen i Norges Luftsportforbund i en pressemelding.