Hvis 33-åringen ikke hadde endret forklaring, hadde aktor i saken, Kristian Nicolaysen, varslet at han ville vurdere å reise tiltale mot ham for falsk forklaring

33-åringen ble i 1991 dømt til to år og sju måneders fengsel etter at det ble funnet 130 gram kokain i leiligheten hans. Da saken var opp for retten den gangen forklarte han at stoffet ble kjøpt av en nå 41 år gammel navngitt mann.

Politiet etterlyste denne mannen i mai 1991, men han ble først pågrepet i 1999 i Tyskland. Der satt han 7 måneder i varetekt før han ble utlevert til Norge. Saken hans er ikke kommet opp for retten før nå.

Siden det hadde så lang tid ønsket politiet en ny forklaring fra den kokaindømte 33-åringen. I denne forklaringen, som ble gitt i fjor sommer, gikk han tilbake på tidligere opplysninger og hevdet at 41-åringen likevel ikke hadde hatt noe med saken å gjøre. Kokainet var i stedet kjøpt av en mann han ikke husket navnet på.

Denne forklaringen gikk han igjen tilbake på i torsdagens rettsmøte.

33 åringen forklarte i retten at han ville hjelpe 41-åringen ut av situasjonen han hadde satt ham i med sin forklaring i 1991 og at han derfor hadde løyet for politiet i fjor sommer.

NTB