Ingen har sett den, men mange tror den blir enkel og moderne i snittet. Hvordan Mette-Marits brudekjole ser ut, er en godt bevart hemmelighet helt til den store dagen 25. august. Likevel spår mange moteeksperter at brudekjolen hennes kommer til å bli trendsettende og at flere vil forsøke å kopiere den.

Oppsatt hår -Jeg tror nok at brudekjolen hennes vil kunne skape mote, men det bør være noe ved den utover det at den er enkel. Kjolen bør ha noen elementer som vil kunne inspirere flere, mener Lisbeth Guldbrandsen, moteredaktør i Henne. Hun minner om at prinsesse Dianas mektige kjole skapte mote, om enn i en noe nedtonet variant. Hun syns likevel det er vanskelig å si om Mette-Marits kjole vil bli kopiert. -Det er vel litt vel fantasiløst av vordende bruder å velge en kjole som er en tro kopi, sier Guldbrandsen. Motejournalist Lisa Jacobsen i Kvinner og Klær tror Mette-Marit kommer til å sette opp håret og velge en kjole med enkel skjæring, kanskje ermløs. Hun ser ikke bort fra at mange kvinner vil ta etter henne når de skal velge brudekjole i tiden som kommer.

Stroppeløs -Kjolen vil nok skape mote i den grad den skiller seg ut, sier redaktør Cecilie Hartmark i Norsk Ukeblad. -Ja, jeg tror nok mange kvinner som skal gifte seg vil bli påvirket av Mette-Marits valg av brudekjole. Kjendisenes brudestas har generelt en evne til å påvirke motebildet, sier daglig leder Rudolf Helberg i brudesalongen Poncho brud og selskap hos Steen & Strøm i Oslo. I år er stroppeløse kjoler i Grace Kelly-stil moderne. Kjolene er gjerne romantiske med blomster og litt vidde i skjørtene, samtidig som de er enkle i snittet, opplyser Helberg. De fleste brudene velger å sette opp håret, gjerne litt 60-talls i år, med store lokker som danner selve frisyren.

Mette-Marit-stilen De fleste moteekspertene mener at vi har fått en Mette-Marit-stil her til lands, til tross for at Mette-Marit selv nylig uttalte til ukebladet KK at hun fortsatt ikke vet hvordan Mette-Marit-looken er. Jacobsen i KK er overbevist om at det er kommet en Mette-Marit-stil. -Jeg tror Mette-Marit vil påvirke motebildet framover, som prinsesse Diana, eller Grace Kelly gjorde det på 50-tallet, sier Jacobsen. Hun mener å se en linje i det Mette-Marit har hatt på seg hittil når hun representerer. Det gjør også Lisbeth Guldbrandsen: -Hun velger ofte kjoler og drakter som har enkle snitt og lyse toner, gjerne pasteller, beige og østers. Kanskje har hun en rose i håret, men velger ellers lite tilbehør. Hun har valgt en stil som ikke er revolusjonerende, men som mange vil føle seg hjemme i. Jeg tror de fleste har dannet seg et bilde av Mette-Marit-stilen, sier Guldbrandsen. Hartmark i Norsk Ukeblad mener også at Mette-Marit har valgt en enkel stil som mange unge i dag liker godt. -Hun har plukket opp en trend i tiden som på en slags måte er blitt hennes stil, sier hun. -Hun går kanskje litt mye i beige. Jeg syns hun kan velge litt mer farge opp til ansiktet. Hun var veldig fin i den mye omdiskuterte fantasidrakten da hun hadde en nydelig blåfarge opp til ansiktet, sier KK-journalist Jacobsen.