Men fotograferes under turen ville hun ikke, og om turen hadde gått bra, fikk pressen ikke spørre om.

Kronprinsessen satt mellom kronprinsen og en annen mann på første rad om bord på SK 1385 fra Gardermoen til Helganes lufthavn på Karmøy.

Kronprinsparets sekretær Hilde Haraldstad ville ikke si hvem den tredje personen var, men etter samtalene å dømme, kan det ha vært en person som var med for å få den flyredde kronprinsessen til å føle seg trygg i luften, noe det så ut til at hun gjorde.

Kaptein Bjørn Rønneberg varslet litt turbulens under landingen, men det merket passasjerene lite til.

Våt mottakelse

Lave tåkeskyer og duskregn la ingen demper på stemningen da kronprinsparet kom til Vard-hallen i Haugesund. Her ble de mottatt på rød løper av en stor folkemengde.

Grunnen til kronprinsparets besøk i Haugesund, er at paret har gitt Vard-modellen 200.000 kroner fra sitt humanitære fond. Vard-modellen er Vard fotballklubbs prosjekt for å integrere flyktninger og innvandrere i klubbens arbeid.

Fotballkamp

Lørdag fikk kronprinsparet se og høre hva pengene skal brukes til. Men først var det lunsj i klubbhuset, der blant andre fylkesmannen i Rogaland, Tora Aasland, Haugesunds ordfører Petter Steen, politimester Odd Magne Haavardsen, klubbledelsen og andre ledere og medlemmer av sportsklubben Vard var til stede.

Etter lunsjen sto en fotballkamp mellom to unge og meget internasjonale lag fra klubben på programmet, og kronprinsessen skulle foreta avsparket før kampen.

(NTB)