— Mette-Marit er jo veldig in og følger med, sa klesdesigner Cecilie S. Windt fra Statens håndverks- og kunstindustriskole til Aftenpostens aftenutgave før showet onsdag kveld.

Dessuten trekker hun en skare med pressefolk. Og det er neppe noen ulempe for unge designere som har ambisjoner om en dag å leve av produktene sine. Catwalk i kirkeskipet For fra det øyeblikket da de første modellene begynte å dukke fram fra sakristiet i kulturkirken og beveget seg opp catwalken i kirkeskipet, var det uansett modellene og kreasjonene som fanget interessen.

I stedet for at fotografer og journalister oppmerksomt fulgte med på hva kronprinsessen foretok seg, fulgte kronprinsessen, journalistene og alle de andre i den fullsatte kirken interessert med på de 103 antrekkene som ble vist fram.

Visningen dekket hele bredden i klær- og kostymestudentenes produksjon - fra moter egnet for masseproduksjon til kostymer og helt unike plagg. De 35 klesdesignerne høstet stor jubel da de til slutt entret catwalken i samlet flokk. Med lampeskjerm

Hva Mette-Marit syntes om antrekkene fikk vi aldri vite, men blant plaggene var det mange som helt sikkert sikkert også ville kle en motebevisst kronprinsesse.

Enkelte av kreasjonene ville kanskje vært vel dristige i formelle, kongelige sammenhenger, men hvem vet - kanskje dukker Mette-Marit en dag opp i "rosa fløyelsgardinantrekk med lampeskjerm", designet av tredjeårsstudenten Agnete M. F. Kjølsrud.

(NTB)

PÅ FØRSTE RAD: Kronprinsessen Mette-Marit fulgte oppvisningen sammen med professor ved Institutt for klesdesign, Tove Kjær
Foto: Scanpix