VÅR ANDRE FORRETT var en hvit risotto, tilsmakt med parmesan. En noe grøtete risotto som også smakte vel anonymt, i motsetning til den intenst gode pestosausen som fulgte med. En sterk suppe på soltørkete tomater med pancetta, og hvit risotto med pesto. Kan du gjette hvor vi er?

Dette er kanskje ikke mat man forbinder med et gammelt, tradisjonsrikt serveringssted som Wesselstuen, men menyen for øvrig er preget av tradisjonell norsk/dansk stil. Fra hovedrettene kan man blant annet velge skinnstekt torsk med potetpuré, baconterninger og gulrotstaver, stekt ørret med lun squashsalat og rømmesaus, samt god, gammeldags biff, servert med peppersaus eller bearnés.

Ganske tradisjonelt, med andre ord, men legg merke til et par retter på smårettmenyen. Der finner man blant annet klippfisksalat med potet, løk, oliven, syltet chili og tomatdressing, samt en sildetallerken med alt tilbehør, til sympatiske 129 kroner.

Wessel tilbyr også lunsjmeny med retter som grov karbonade, reker og majones, dansk smørbrød og rødspette, men legg spesielt merke til husets danske platter, for eksempel slakterens platte, med salami, roastbiff, viltpaté, spekepølse, spekeskinke, eggerøre, rømme, remulade, tyttebær, flatbrød, brød og smør. Til 139 kroner synes dette å være god valuta for pengene.

VI VALGTE reinsdyrsplomme med fløtegratinerte poteter. Reinsdyret var mørt og fint, saftig og godt, tilbehøret besto helt enkelt av gulrot og rosenkål. Gammeldags stil, men det passer jo for så vidt godt til Wesselstuen. Artig med den lille skålen med en slags tyttebærsorbet. De fløtegratinerte potetene var nydelige. Men sausen kunne med fordel vært bedre. En tynn, svært salt sjy som smakte lite.

Til den posjerte klippfisken fulgte en svær porsjon heftig, tung brandade med jams og blå kongopoteter. Klippfisken var fin, og tomatsausen som fulgte med virkelig god. Den minnet om tomatsuppen vi fikk først; en rik, søt, dyp rød saus med biter av soltørket tomat. Heftig er ordet.

TIL DESSERT kunne vi valgt sjokoladeterrin, epleterte eller en ostetallerken, men falt heller for plommeterte og romstenket krydderkake. Gode, gammeldagse, bestemoraktige kaker, på en svært positiv måte, altså. Plommeterten hadde et søtt, godt, tynt lag med plommer, men besto hovedsakelig av kakemasse: En virkelig god, gul, søt kake. Et rektangulært stykke rømmeparfait fulgte med. Krydderkaken var rett og slett vidunderlig. Godt krydret og servert med bringebærsorbet.

Wesselstuen er vel det mest tradisjonsrike serveringsstedet vi har, og menyen kler stedet. De gammeldagse kakene er eksempler på dette, sammen med de røffe smørbrødene og de svære, danskinspirerte luksusplattene som serveres til lunsj.

Man forventer nesten å finne grove karbonader og biff, rekesmørbrød og sildetallerkener her. Og det gjør man. En litt røff stil.

Hadde sausen til reinsdyret og risottoen vært bedre, ville vi vært enda mer fornøyd, men vi gleder oss til å besøke stedet for en dansk platte til lunsj.

VAKTHUNDEN