Mannens forståelsesevne er blitt svekket av det mannlige kjønnshormonets påvirkning i hjernen, fastslår Brizdine. Hennes forskning foreligger nå i en egen rapport.

Den kjente kvinnelige psykolog og neuro-psykiatriker ved Langley Porter Institute i California, USA forklarer hvorfor menn har mindre deler av hjernen som er instilt på å tenke på annet enn sex:

«Alle mennesker blir født med kvinnelige hjerner. Men etter hvert tar kjønnshormonet testosteron over mannens hjerne, noe som leder til at det blir mindre plass til andre ting i mannens hjerne».

Kvinner på motorvei, menn på landevei

Forskningen er omtalt i novembernummeret av det erotiske bladet Cupido som kommer i handelen i neste uke.

— Kvinner har en åttefils motorvei i hjernen når det kommer til å håndtere følelser, mens menn har en smal landevei igjen i hjernen til disposisjon, går det videre frem av forskningsrapporten. Teorien er altså at testosteron, kjønnshormonet som varierer i mengde fra mann til mann, har «tatt over» mannens hjerne og blokkerer.

-Dette innebærer ikke bare at mannen har mindre plass i hjernen til å tenke på andre ting, men at også hans forsåelesevne blir svekket, konkluderer neuro-psykiater Louann Brizedine.

- Følelsesmenn lyver

Den moderne såkalte metroseksuelle mannen er en myte. Og menn som har kontakt med følelsene sine lyver fordi «det strider mot sin egen natur», hevder hjerneforskeren ved Langley Porter Institute.

Andre seksualforskere forteller til det erotiske bladet Cupido at det også kan forekomme en tilsvarende høy testosteron-effekt hos enkelte kvinner:

-Noen kvinner produserer i kroppen høyere doser med testosteron. Disse kvinnene blir mer pågående seksuelt og mindre selvutslettende (som menn). I engelsk litteratur kalles de «high T-women». Det er ingen helt dum betegnelse på disse kvinnene, skriver lege og sexolog Esben Esther Benestad i Cupido.