Innholdet i brevet skal også bidra til å knytte et tredje familiemedlem til saken, skriver VG.

Dette er en mann i 40-årene som er bosatt i Barcelona. Han skal være fetter og nevø av de to drapssiktede. Han er formelt siktet og etterlyst i saken.

Brevet fra niesen (33) skal etter det VG erfarer inneholde beskjeder til begge de medsiktede. Niesen skal blant annet ha bedt faren (56) om å sørge for at fetteren i Spania holdt fast ved opplysningene han har gitt norsk politi, dersom faren kom i kontakt med ham.

Niesen skal ha skrevet brevet mens hun satt i varetekt i Haugesund fengsel. Hun skal ha forsøkt å smugle det via en medfange som skulle overføres til farens fengsel i Stavanger. Men brevet havnet isteden i politiets hender for halvannen uke siden.

Niesens tidligere medfange klarte nemlig ikke å komme i kontakt med faren. Han ga derfor konvolutten videre til en annen medfange, men vedkommende ville ikke delta i smuglingsforsøket og overleverte det til politiet.

– Min klient innser at brevet kan oppleves som et forsøk på å forspille bevis og aksepterer å sitte en periode i isolasjon. Men det er viktig å få fram at hun ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, sier niesens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup.