PST jobber på spreng for å avdekke mulige terrorlinker.

— Vi er rutinemessig informert, sier informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om pågripelsen av 24 år gamle Mohyeldeen Mohammad onsdag.

24-åringen ble onsdag kveld løslatt etter at politiet i Larvik tidligere på dagen siktet ham for trusler mot journalister i Dagbladet. Mohammad har samtidig anmeldt at han selv er blitt truet. Han er fortsatt siktet for trusler.

Følges med argusøyne

VG skriver torsdag at de er kjent med at PST regner Mohyeldeen Mohammad og en mindre krets rundt ham som en sikkerhetsrisiko og følger ham med argusøyne

— Vi kan ikke kommentere enkeltpersoner og saker, men generelt kan jeg si at vi vet det foregår en økt radikalisering i enkelte muslimske miljøer. I disse miljøene er det personer med tilknytning til terrornettverk i utlandet som kan påvirke den nasjonale trusselsituasjonen, sier Trond Hugubakken i PST.

Sammen med tidligere terrortiltalte Arfan Bhatti hadde Mohyeldeen Mohammad sentrale roller i karikaturdemonstrasjonen i Oslo fredag.

Bruker moské i Oslo

Hugubakken svarer slik på spørsmål om koblingen mellom Bhatti og ekstreme islamister:

— Politi og sikkerhetstjenester i Europa har avdekket forbindelser mellom organisert kriminelle og terror, og det er ikke nødvendigvis annerledes i Norge. Terrorbevegelsene trenger penger, til leie av dekkleiligheter, kjøretøy, falske reisedokumenter, våpen og annet, sier han.

Det er ventet at radikaliseringen i muslimske miljøer vil være et sentralt tema når den nye PST-sjefen Janne Kristiansen torsdag presenterer den årlige trusselvurderingen.

Forstander i Det Islamske Forbund, Basim Ghozlan, bekrefter at Mohyeldeen Mohammad den siste tiden har bedt i moskeen deres i Calmeyers gate i Oslo.