I tingretten fredag formiddag snakker den terrortiltalte om hvordan han mener det norske skolesystemet indoktrinerer elevene.

Breivik hevder at skolevesenenet prøver å overføre den «dårlige samvittigheten de mener vi skal føle». I denne sammenhengen nevner han sangen «Barn av regnbuen» av Lillebjørn Nilsen som et eksempel.

— Han er et godt eksempel på en marxist som infiltrerer skolesektoren. Dette er hjernevask for norske elever, sier den tiltalte fra vitneboksen.

Er i studio

— At Breivik trekker frem Lillebjørn Nilsen som en marxist er helt nytt for oss. Vi har vært i studio helt siden i dag tidlig, og kjenner ikke til disse utsagnene, sier Helge Vestby, direktør i Grappa Musikkforlag.

Vestby tilbringer dagen sammen med Lillebjørn Nilsen og de andre gitarkameratene i studio, hvor de jobber med en ny DVD.

— Vi har ingen videre kommentar, sier Vestby, som nå er på vei tilbake inn i studio for å informere Nilsen om Breiviks uttalelser.

Skrevet i 1973

Barn av regnbuen ble skrevet i 1973, og er blitt brukt som en pedagogisk sang i norske barnehager og skoler i en årrekke.

På twitter tar flere avstand fra Breiviks karakteristikker.

— Ingen får lov til å snakke stygt om Lillebjørn Nilsen! skriver Beathe Ødegård.

— Man er jo gal når man mener at Lillebjørn Nilsen sin sang Barn av regnbuen er med på å hjernevaske norske barn, skriver Magne Westberg.‏