I 2003 fikk Hagen 100.000 kroner for å vise fram huset han skulle selge i Se og Hør. Samtidig kjempet Se og Hør for momsfritak.

– Dette er så nært korrupsjon som det går an å komme. Det er umulig å vite hva slags motiv som har drevet Carl I. Hagen, om det er helt uegennyttige motiv eller om det er å gi tilbakebetaling til Se og Hør. Det vil hefte ved han at han er kjøpt og betalt av Se og Hør, sier Olav Gunnar Ballo i Stortingets presidentskap til VG.

På samme tid som Hagen fikk honoraret kjempet Se og Hør for å få status som nyhetsavis. Dette støttet Fremskrittspartiet da de i kulturmeldingen våren 2002 foreslo at alle trykte medier skulle får momsfritak.

– Det høres nesten for utrolig ut til å være sant at man velger å motta betaling fra et medium som kjemper for å få millionrabatt av staten i form av redusert moms, sier Venstres nestleder Trine Skrei Grande.

Også Inge Lønning (H) i Stortingets presidentskap er skeptisk.

– Mener du dette er korrupsjon?

– Nei, ikke i juridisk forstand. Men det ligger helt klart i en gråsone, sier han.

Nå krever politikerne forklaring fra Hagen. Hagen selv stiller seg likegyldig til hva tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs skriver i sin bok «En helt vanlig dag på jobben».

– Hvis stortingsrepresentanter ønsker å rette kritikk basert på den typen synspunkter, har de et større problem enn meg, er hans kommentar.