Drapssiktede Gamal Hoseins forsvarer var ikke nådig i sin kritikk av påtalemyndigheten da det drøyt fire timer lange fengslingsmøtet i Skien og Porsgrunn forhørsrett var avsluttet mandag:

— Politiet hadde lite nytt å komme med og bygger kravet om fortsatt varetekt på en rekke indisier og sprikende vitneavhør, sier advokat Jan Erik Granmo til NTB.

Påtalemyndigheten mener at Gamal Hosein drepte sin kone, Gry Hosein (28) i deres butikk Faresgrillen i Skien en gang mellom klokken 11 og 16 lørdag 13. januar. Tidligere har politiet hatt den oppfatning at han fraktet liket bort fra grillen en gang på ettermiddagen, men ifølge Granmo hevdet politiet i retten mandag at han gjemte sin kone i butikken hele lørdagen og fraktet henne bort først etter at han hadde stengt grillen klokken 23 på kvelden.

— Hvis politiet mener at han dro av gårde med sin døde kone på natten, skjønner jeg ikke hvorfor de i retten i dag var så opptatt av å dokumentere at Hoseins bil ikke sto utenfor grillen på ettermiddagen den aktuelle lørdagen. Jeg har lagt fram vitneavhør som viser at Hoseins bil sto utenfor Faresgrillen store deler av den dagen Gry skal ha blitt drept. Så her er det svært sprikende vitneforklaringer, sier Granmo.

Hosein selv forklarte seg bare ganske kort i retten mandag.

— Vi har lagt fram vår sak, og så er det bare å vente på rettens avgjørelse, var den knappe kommentaren fra påtaleansvarlig, politiadvokat Jon H. Borgen ved Skien politidistrikt da han kom ut fra fengslingsmøtet.

Retten avgjør tirsdag om Hosein skal løslates fra varetekt.