— Jeg fikk med påskeegg fra mamma, sier Morten Søfteland fra Os og viser stolt fram egget.

— Vi har med kvikklunsj og appelsiner. Og datamaskiner, gliser Elin Solvang Fagerthun fra Fusa.

Syv tusen interesserte

Solen skinner fra en knallblå Hamar-himmel. Men inne i Olympiahallen taklysene dempet og musikken fra flere hundre stereoanlegg blander seg til en ujevn støy. Blinkende lys, flimrende skjermer, datautstyr for over hundre millioner kroner. Og 4500 datafrelste ungdommer.

Noen har rullet ut soveposene sine på tribunene, andre sitter intenst konsentrert foran skjermene. Andre igjen diskuterer høylydt. Data og mennesker, over alt.

Dette er The Gathering, verdens største datafest. Interessen er enorm. Syv tusen personer søkte om billett, 2.300 stilte seg på venteliste i tilfelle det skulle bli ledige plasser.

Førstemann inn

Jørgen Fagerthun fra Fusa var den første som registrerte seg da dørene åpnet onsdag morgen. De fem dagene festen varer, går med til å spille spill, delta i konkurranser og seminarer, gå på kino - og mest av alt møte mennesker.

— Det er veldig sosialt! Her møtes jo masse folk med samme interesse, sier 24-åringen.

Sikkerhetssjef fra Bergen

Datafesten ville ikke vært mulig uten innsatsen fra drøyt 180 frivillige. Lene Risløwe fra Vik i Sogn, bosatt i Bergen, er skiftleder i gruppen som har ansvaret for sikkerheten. For tredje år på rad.

— Jeg passer på at folk har det gøy, uten at det skjer noe galt. Det er litt spesielt å være med på noe så stort, sier Risløwe.

- Men å være innendørs hele påsken...? - Vi er ikke akkurat folkene som liker å gå på ski. Påskefjellet får de ha for seg selv - de som liker sånt, ler 25-åringen.

Fakta/The Gathering

  • En av verdens største datafester. Arrangeres for ellevte gang i år.
  • 4500 deltakere fra hele landet stiller med hver sin datamaskin, flere hundre fra Vestlandet. 2300 fikk ikke billett.
  • Datamaskinene er koblet sammen av nitten kilometer kabler.
  • Varer hele påsken, fra onsdag til søndag.
  • Nettside: http://www.gathering.org/espresso
MAMMAS PÅSKEGG: Morten Søfteland fra Os og viser stolt fram påskeegget han fikk fra sin mor.
Foto: Magnus Vollset