lindås-drapet

ERLEND SANDE ØRJAN TORHEIM

erlend.sande@bergens-tidende.no

 -— Vi vil begjære åpne dører. Pressen burde få innsyn i denne saken. Den er ikke slik den hittil har vært fremstilt, sier advokat Bjørn Meltzer. 34-åringen vil motsette seg videre fengsling. Bjørn Meltzer mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke hans klient for å ha tatt livet av Yngve Elvik. Han legger stor vekt på løslatelsen av den tredje siktede i saken, en 37 år gamel mann.

-- Virker litt rart -- Når en av de siktede i saken er løslatt og kan snakke med hvem han vil, virker det litt rart å trekke frem fare for bevisforspillelse som et argument. Spesielt når den løslatte kjenner til, eller i hvert fall har hatt tilgang til, alle sakens dokumenter. Det går en god del vitner ute, poengterer Meltzer. Forsvareren brukte gårsdagen til å lese politiets saksdokumenter og besøke sin klient i Bergen landsfengsel. Politiadvokat og etterforskningsleder Ole Bjørn Mevatne ved Hordaland politidistrikt vil ikke si om politiet mener å ha en god sak når de nå ber om fire uker forlenget varetekt.

Vil lukke dørene -- Jeg kommenterer ingenting. Ikke ut over at vi jobber med saken. Vi vil kreve at møtene foregår bak lukkede dører. Og vi regner med at det går gjennom, sier Mevatne. Overfor Bergens Tidende ønsker Mevatne ikke å gå inn nærmere inn på hva politiet vil legge frem under dagens fengslingsmøte, 27 dager etter at de tre siktede i drapssaken ble pågrepet. -- Vi mener det er skjellig grunn til mistanke og fare for bevisforspillelse, sier Mevatne kort.

-- Fritt for bevis Den andre hovedsiktedes forsvarer, advokat Odd Drevland, forberedte seg i går til fengslingsmøte i Ålesund onsdag. -- Så vidt jeg kan se, er det veldig lite nytt i dokumentene. Bortsett fra hva som skjedde rundt løslatelsen av 37-åringen. Der kan vi kanskje finne ut hva som gir politiet holdepunkter for å ville holde på de to andre, sier Drevland. 33-åringen vil motsette seg videre fengsling. Drevland er ikke imponert over det materialet politiet har lagt frem. -- Det virker som om materialet er kjemisk fritt for tekniske bevis. Jeg kan heller ikke se at det er noe spesielt nytt som knytter min klient eller de andre i saken til åstedet.

 

fakta/lindåsdrapet

  • Mandag 21. juni ble datakonsulent Yngve Elvik (38) fra Åsane funnet skutt i Gjervik i Lindås.
  • En 33-åring og en 34-åring sitter varetektsfengslet i saken, siktet for å ha utført eller medvirket til drapet. Fengslingen for de to går ut i morgen.
  • En 37-årig mann er også formelt siktet i saken. Onsdag for tre uker siden ble han løslatt fra varetekt.
  • Alle de tre siktede hevder de har alibi for drapstidspunktet. De nekter kategorisk for å ha hatt noen befatning med drapet.