Meldingen om skyteepisoden kom inn til AMK-sentralen i Tromsø klokken 4.04 natt til torsdag. Knappe 20 minutter senere kom politiet til parets bolighus i sentrum av Finnsnes i Lenvik kommune i Troms.

— Ambulansepersonell var allerede på åstedet. Den 32 år gamle mannen var da sammen med drapsofferet, sier lensmann Arnold Nilsen til NTB. Til stede i huset var også kvinnens to russiske barn på 13 og 16 år fra et tidligere ekteskap. Barnevernet ble koblet inn og har nå tatt over omsorgen for de to.

Erkjenner drap

Senere torsdag morgen ble det gjennomført et første avhør av 32-åringen, som er siktet for forsettlig drap. Politiet ønsker ikke å gå i detaljer om hva 32-åringen har forklart, men mannens advokat Finn Kåre Brox bekrefter overfor NTB at han har erkjent "å ha forvoldt sin kones død".

— Han har ikke erkjent straffansvar for handlingen. Men han har samtykket i varetektsfengsling i 12 uker, sier Brox.

Godtar varetekt

De to første ukene av varetektstiden er siktede ilagt brev- og besøksforbud. Ifølge forsvareren er han medtatt etter det som hendte.

— Min klient innså at han uansett ville bli framstilt for fengsling og valgte å samtykke for å få roligere forhold rundt seg. Han er sterkt preget av det som er skjedd og har bedt om legetilsyn, sier Brox.

Verken forsvareren eller politiet vil gå inn på foranledningen eller motiv for drapet. Politiet vil ikke opplyse om drapsvåpenet er funnet, men understreker at det ikke dreier seg om et HV-våpen. Ifølge Troms Folkeblad er den siktede 32-åringen kjent som en tidligere jeger.

Omfattende etterforskning

Etter det NTB får opplyst, giftet paret seg for ett år siden. Ifølge lensmann Arnold Nilsen blir det en viktig oppgave i den videre etterforskningen å kartlegge forholdet mellom ektefellene.

— Vi står foran en betydelig etterforskning som blant annet omfatter mange vitneavhør. Vi ønsker å få et helhetsbilde av hvordan forholdet mellom ektefellene har vært. Det er ikke tidligere kommet inn noen anmeldelser mellom ektefellene, sier Nilsen.

Tidligere domfelt

Den drapssiktede 32-åringen ble i 2000 domfelt for kjøp og bruk av mindre mengder hasj. Tre tekniske etterforskere fra Kripos og en kriminaltekniker fra Tromsø Politistasjon bistår Lenvik lensmannskontor i etterforskningen.

— Vi vurderer også å be om assistanse fra en taktisk etterforsker hos Kripos. Kriminalteknikerne starter sitt arbeid på åstedet torsdag ettermiddag, sier lensmann Arnold Nilsen til NTB.

(NTB)

Politibetjent Harald Vikestad vokter huset der en kvinne ble funnet drept på Finnsnes i Troms onsdag.<p/>FOTO: SCANPIX