NTB

Kronprinsparet tok ved 23-tiden nok en gang imot folkets hyllest, samtidig som Oslo-himmelen lyste opp i et 10 minutters fyrverkeri.

I sentrum for oppmerksomheten sto kronprinsesse Mette-Marit og hennes sønn Marius, som ble båret ut på balkongen av kronprins Haakon.

Folkefest — Mette-Marit, Mette-Marit, ropte tusenvis av mennesker på Slottsplassen, og Norges nye kronprinsesse vinket og smilte til folkemengden, som strømmet opp Karl Johans gate fra Rådhusplassen. Der hadde Oslo kommune tidligere på kvelden arrangert folkefest med operaforestilling.

Etter øsende regnvær i minuttene før de kongelige kom ut på balkongen, var det opphold da fyrverkeriet startet.

Ja, vi elsker Lille Marius, som tidligere på kvelden hadde virket trøtt, fulgte intenst og begeistret med fra slottsbalkongen, stående mellom kronprins Haakon og sin mor, kronprinsesse Mette-Marit. Da fyrverkeriet startet, sekunder etter at de nygifte sluttet seg til sine kongelige gjester på balkongen, bidro den store folkemengden på Slottsplassen med en spontan avsynging av "Ja, vi elsker".

Fyrverkeriet var en av gavene fra Oslo kommune, som tidligere på kvelden arrangerte stor folkefest med operaforestilling på Rådhusplassen.