Overtidsmeklingen betyr ikke at meklingsmann Dag Nafstad har lagt fram noen skisse til løsning

– Partene ønsker selv å fortsette meklingen for å se om det er grunnlag for noe forslag. Det er klart positivt av partene ønsker å fortsette, men det er fortsatt betydelig fare for streik, sier Nafstad til NTB.

Dersom meklingen ikke fører fram vil det bli streik blant 2.000 fagorganiserte transportarbeidere. Konsekvensene blir at bussene i Bergen står fra fredag morgen. Det samme vil mange bussruter i Oslos nabokommuner i Akershus, slik at mange ikke kan ta bussen til arbeid i hovedstaden. Enkelte bussruter i Oslo vil også måtte innstille.

Folk i Valdres og i kommunene Søndre og Nordre Land i Oppland vil også merke streiken fordi sjåførene i Jotunheimen og Valdres Bilselskap er tatt ut i streik.

Uenigheten dreier seg først og fremst om økonomi. Bussjåførene krever å komme opp på gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Dette betyr en lønnsøkning på 40.000 kroner. Kravet er ikke at dette skal skje i løpet av ett år, men arbeidstakerne vil ha en forpliktende opptrappingsplan.

UTHOLDENDE: Meklingsmann Dag Nafstad orienterte pressen ved 21-tida torsdag om utviklingen i meklingen for buss- og godssjåfører og ansatte i miljøbedriftene.
Terje Bendiksby / SCANPIX