Saken ble henlagt og nå vil han bruke den siste ferieuken på å vurdere hva han skal gjøre videre.

— Måten saken har blitt håndtert på av Kristelig Folkeparti oppfattes vel ikke som særlig forbilledlig av andre en partiet selv, sier Medhaug og legger ikke skjul på at han føler seg forhåndsdømt av partiet.

Partileder Valgerd Svarstad Haugland avviser at partiet kunne håndtert saken på noen annen måte.

Før jul i fjor anmeldte en kvinne Medhaug for et seksuelt overgrep som skulle ha skjedd i 1993.

Medhaug ble først orientert om anmeldelsen i april. Torsdag ble saken henlagt av Haugaland og Sunnhordland politidistrikt på grunn av bevisets stilling.

- Forferdelig periode

Jan Birger Medhaug er fylkesvaraordfører i Rogaland. Han var kandidat til fylkesordførervervet ved kommunevalget til høsten, men fylkesstyret i Rogaland droppet ham som kandidat til dette vervet fordi han var under etterforskning.

— Det er vel unødvendig å si at dette har vært en utrolig krevende og belastende periode både for meg og mine nærmeste. En forferdelig situasjon, konstaterer Medhaug.

Sammen med sin advokat vil han nå vurdere eventuelle krav om oppreisning og motsøksmål mot anmelderen. Han vil også vurdere hva han skal foreta seg i forhold til partiet.

Overfor NTB gjør fylkesleder Kari Austerheim Silde i Rogaland KrF det klart at partiets vedtak om å droppe Medhaug som fylkesordførerkandidat står fast og at henleggelsen ikke vil endre dette.

- Rev ned tillit

Heller ikke Medhaugs advokat, Bjørn O. Vikse, er nådig mot partiets håndtering av denne saken.

— Etter min mening har Kristelig Folkeparti gjort sitt ytterste for å rive ned tilliten til Jan Birger Medhaug. Partiets nestleder, Einar Steensnæs, uttalte at partiet hadde behandlet saken forbilledlig. Andre kaller det forhåndsdømming, sa Vikse på en pressekonferanse fredag.

NTB