Det største jeg har opplevd — en strålende, gyllen halvmeter på 3.516 gram. Hun er så pen, jeg har aldri sett noe vakrere, kunne den stolte pappa fortelle to timer etter at prinsesse Märtha Louise hadde satt parets førstefødte til verden.

I løpet av de første dagene strømmet familie og venner til sykehuset for å hilse på den lille jenta. Torsdag er de trolig invitert i ettårsdag i familiens nye bolig i Lommedalen.

Kanskje kommer kongen

Hvem som kommer er en godt bevart hemmelighet. Selv om Maud Angelica er nummer fire i arverekken til tronen, regnes hun ikke som kongelig. Dermed vil heller ikke informasjonsavdelingen ved Slottet opplyse noe om hvor eller hvordan dagen skal feires. Men det er vel naturlig å tro at besteforeldrene på begge sider, onkler, tanter, fettere og kusine tar en tur innom på den lille jentas store dag.

Noen av fadderne vil trolig også overraske ettåringen med en liten gave.

Vises frem

Via TV og bilder i ukeblader og aviser har det norske folk kunnet følge utviklingen til kongeparets første barnebarn. Foreldrene, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, har tatt sin datter med seg overalt der det har passet. Hun har vært med dem i selskaper, på turer og på restauranter, og hun har vært bestefar kong Haralds solstråle og trøst i de månedene han var sykmeldt.

Like før jul var hun det selvsagte midtpunkt da kongefamilien stilte opp til familiefotografering på Slottet, og i barnedåpen til prinsesse Ingrid Alexandra sørget hun for at det ikke bare var familiens aller yngste medlem som fikk oppmerksomhet.

Stor oppmerksomhet vil trolig bli det lille sjarmtrollet til del også i årene som kommer.

SJARMTROLL: Maud Angelica - her som ettåring.
PAPPAS PIKE: Maud Angelica hviler ut i armene til pappa Behn.
DEN LYKKELIGE FAMILIE: Og i morgen er det klar for bursdagsfest...
STASELIG: ¨På klærne skal fintfolk kjennes...
STOLTE FORELDRE: Maud Angelicas dåp.
PLUDRE, PLUDRE: Prinsesse Märtha og Maud Angelica i passiar. Førstnevnte fører ordet.
NYFØDT: Ligner litt på far, gjør hun ikke?